header mindmints

De 3 beste vitamines voor extra productiviteit voor topsporters

Mindmints – Partner van SportsLink

Voel je je uitgeput en futloos? Heb je regelmatig hoofdpijn en voelt het alsof je gewoon geen energie hebt om de dag door te komen? Goed nieuws! Want veel van deze symptomen kun je met de juiste vitaminen en supplementen verlichten.

Misschien heb je een vitaminetekort, iets dat steeds vaker voorkomt in onze maatschappij. Maar vooral als je je lichaam uitdaagt met intensief sporten kan het wel wat extra gezonde ingrediënten gebruiken. Plantenextracten met hun veelzijdige werking in combinatie met vitamines is anno 2022 the way to go. Met de kennis en inzichten die je krijgt uit deze blog weet jij wat de belangrijkste factoren zijn waar jij op moet letten, welke vitamines voor energie zorgen en welke plantenextracten perfect aansluiten op jouw sportieve behoefte. Zo ga je weer vol energie elke topprestatie tegemoet.

 

Sporters en extra voedingsstoffen

Sporters verbranden veel meer dan niet-sporters. Dus als je veel sport kan het zijn dat je meer vitamines en mineralen kunt gebruiken. Gezond eten is de basis, maar dit is lang niet altijd voldoende als je topprestaties wilt neerzetten. Daarom zijn er ook vitaminesupplementen op de markt waarmee je eventuele tekorten kunt aanvullen maar vooral extra kansen kunt pakken. Naast vitamines die erg belangrijk zijn voor je energieniveau en motivatiegevoel zijn er plantenextracten die je brein helpen de juiste stofjes aan te maken en in balans te brengen voor jouw unieke topprestaties.

 

Vitaminetekorten treden op in de westerse maatschappij

Mogelijk verbaast dit je, maar vitaminetekort komt steeds vaker voor in onze westerse maatschappij. Verschillende oorzaken zijn hiervoor aan te wijzen. Mogelijk eet je gewoon niet gezond genoeg. Bijvoorbeeld als je dieet voornamelijk bestaat uit frituursnacks en weinig groenten. Het kan ook zijn dat je niet goed tegen bepaalde ingrediënten kan, zoals in het geval van een glutenallergie. Hierdoor treedt er mogelijk een tekort aan vitamines die je binnenkrijgt via graanproducten op. Ook veganisten en vegetariërs lopen risico om tekort te krijgen van verschillende vitamines. Het resultaat is in elk geval dat je je futloos voelt en tot niets komt. Wat heb je dan nodig?

 

Energie vitamines

Eén van oorzaken van vermoeidheid en weinig energie is een tekort aan vitaminen en mineralen in voeding. Als je niet genoeg van deze essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt, kan je lichaam niet goed functioneren en voel je je moe en futloos. Enkele van de belangrijkste vitamines voor energie zijn B-vitamines, ijzer, magnesium en chroom.

 

B-vitamines

B-vitamines zijn essentieel voor het omzetten van voedsel in energie. IJzer is nodig voor het transport van zuurstof naar cellen, terwijl magnesium en chroom helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Als je een tekort hebt aan één van deze voedingsstoffen, zul je je mogelijk moe en uitgeput voelen.

Het is belangrijk dat je je bewust bent van mogelijke tekorten in je lichaam, aangezien deze kunnen leiden tot weinig energie en andere gezondheidsproblemen. Vitamine B5 en B6 zijn essentieel voor de productie van energie in het lichaam.

Zo is vitamine B6 nodig voor de omzetting van voedsel in energie, terwijl vitamine B5 betrokken is bij het verwerken van vetten en koolhydraten. Enkele goede bronnen van vitamine B5 en B6 zijn kip, rundvlees, vis, noten en zaden.

IJzer is een andere belangrijke voedingsstof voor de energieproductie. Het is nodig voor het transport van zuurstof naar de cellen, waar het wordt gebruikt om energie te produceren.

Magnesium en chroom zijn ook belangrijke voedingsstoffen voor de energieproductie. Magnesium helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren, terwijl chroom het lichaam helpt glucose te gebruiken voor energie. Als je een tekort hebt aan een van deze voedingsstoffen, kun je last krijgen van vermoeidheid, weinig energie en andere gezondheidsproblemen.

 

Zenuwstelsel vitamines

Vitamine B12 en B6 helpen allebei om het zenuwstelsel goed te laten functioneren. Vitamine B6 is belangrijk voor de aanmaak van GABA. Dit wordt ook wel gezien als de rem van je zenuwcellen. Dit is belangrijk voor de controle van je energie. Zowel B12 als B6 vitamines zijn belangrijk voor de aanmaak van verschillende neurotransmitters in je brein zoals dopamine, serotonine en noradrenaline.

Als je een tekort hebt aan één van deze voedingsstoffen, kun je last krijgen van lusteloosheid, depressiviteit, vermoeidheid, hoofdpijn en andere symptomen. Vitamine B12 is ook verantwoordelijk voor je energieniveau, omdat het het lichaam helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn verantwoordelijk voor het vervoer van zuurstof naar alle weefsels in het lichaam. Dus als je een tekort aan vitamine B12 hebt, kun je je moe en futloos voelen.

Je haalt deze vitamines vooral uit vlees, zuivel en graanproducten. Dus als je veganistisch leeft en/of bijvoorbeeld gluten vermijdt, kun je wel wat extra van deze vitamines gebruiken.

 

Plantenextracten helpen aanvullend op deze 3 vitamines.

Het nemen van een dagelijkse multivitaminen kan ervoor zorgen dat je alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt. Echter, in de natuur bevinden zich ook nog miljoenen planten die we kunnen gebruiken om ons lichaam optimaal te laten functioneren. Het gaat dan ook lang niet altijd alleen maar om tekorten weg te werken. Vitamines en plantenextracten kunnen goed samenwerken. Zoals we dat noemen werken ze synergetisch en zorgen ze dat je lichaam een extra gezonde en vitale boost krijgt.

Plantenextracten zoals bacopa monnieri, groene thee, rhodiola rosea kunnen allemaal helpen het energieniveau te verhogen en de algehele gezondheid te optimaliseren.

 

Bacopa Monnieri

Bacopa monnieri is een Indiaas kruid dat al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het staat erom bekend dat het de mentale functie en de cognitieve prestaties ondersteunt en helpt te verbeteren. Bacopa monnieri staat erom bekend dat het vooral je geheugen optimaliseert. Na 12 weken dagelijks gebruik zul je herinneringen makkelijker op kunnen rakelen. Hiermee helpt het je algemeen welzijn te verbeteren.

 

Groene thee

Groene thee is een ander populair plantenextract dat veel voordelen voor de gezondheid heeft. De combinatie van Theanine, polyfenolen en natuurlijke cafeïne zorgt voor een langdurige energie flow, zonder de scherpe randjes of negatieve bijwerkingen. Het resultaat is door het stimuleren van het zenuwstelsel, de mentale alertheid en fysieke prestaties zullen verbeteren. Daarnaast bevat deze variant van groene thee een ruime hoeveelheid Vitamine C. Groene thee bevat ook antioxidanten die cellen beschermen tegen schade en op deze manier hun steentje bijdragen aan je algehele gezondheid.

 

Rhodiola Rosea

Rhodiola Rosea is een kruid dat groeit in koude streken zoals Rusland en Scandinavië. Het wordt al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde gebruikt om vermoeidheid, stress en angst te behandelen. Zo helpt het angstgevoelens te verminderen en kun je langer onder fysieke stress presteren, zoals bij het sporten. Het helpt je jezelf energieker te voelen.

 

Samengevat

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je energieniveau te verhogen en waarmee je onder fysieke stress optimaal kunt performen, overweeg dan een dagelijks supplement dat deze plantenextracten en vitamines bevat. Het nemen van een dagelijkse multivitaminen kan ervoor zorgen dat je alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt. In de natuur zijn er echter ook miljoenen planten die we kunnen gebruiken om ons lichaam optimaal te laten functioneren. De combinatie is daarom ideaal. Het is dus niet altijd alleen maar een kwestie van tekorten wegwerken. Vitaminen en plantenextracten samen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam in balans komt en die extra gezonde en vitale boost krijgt.

 

Gezonde levensstijl

Deze ingrediënten en meer zitten in nightmints en daymints van Mindmints. Dus als je je moe en futloos voelt of gewoonweg productiever wil zijn, overweeg een Mindmints-supplement als aanvulling op je gezonde levensstijl.

Mindmints helpt je je fundament te verstevigen. Zo combineren wij de ingrediënten altijd dat je niet alleen lokaal de belangrijkste stofjes verhoogt, maar dat de aanmaak maximaal gefaciliteerd wordt. Zo ben en blijf je echt in balans. Eat-Sleep-Grow-Repeat is the way to go!

De perfecte extracten mix voor sporters die meer energie willen en hun metabolisme in balans willen brengen om zich positief en energiek te voelen, zit in daymints! Probeer daymints eens uit en laat ons weten hoe ze voor jouw sportprestaties werken. 

Translate »