talentenselectie

Is er een heilige graal in talentenselectie?

De laatste tijd verschijnen er steeds meer boeken over talentontwikkeling. Een visie op wat een talent is en hoe je dat het beste kan ontwikkelen. Er komt meer oog voor ontwikkelen dan alleen aanleg. Denk maar eens aan het boek ‘Talent van morgen’ of de ‘Talentformule’. Of mijn pocketboek over ‘Groeimindset in sport’, dat zich meer richt op de besmettelijkheid van gedrag, dus hoe belangrijk het is om gewenst gedrag voor te leven.

Daarmee blijft nog steeds de vraag staan: waar selecteer je potentiële talenten op? Natuurlijk op een stuk aanleg, en dat is dan meestal de fysieke, technische en soms tactische aanleg. Maar zelden wordt er iets geschreven over de psychologische aanleg. Dat begint al met de manier van selecteren. Dit gebeurt nog vaak op een prestatiemoment, dus wat een sporter op dat moment kan. Er is dus selectie op wat je ziet. En meestal is dat dan technisch, fysiek en tactisch.

Toch is er ook nog zoiets als Selection by provision, zoals dat onder andere door Jacques van Rossum regelmatig wordt aangehaald, dus selectie op wat je voorziet. Dat gaat meer over de potentie en ook meer over psychologische capaciteiten.

Download de app!

Benieuwd naar het hele artikel van groeimindset-coach Femke Lobach over talentenselectie? Download nu de app in de App Store of Google Play Store.