autosport gt4

Rick Bouthoorn: mijn turbulente debuutseizoen in de GT4

Het raceseizoen zit erop. In dit artikel wil ik graag iedereen meenemen in de verschillende ups en downs en emoties die ik in 2021 heb ervaren.

Ik ging dit jaar de uitdaging aan in mijn eerste seizoen in de GT4 in het GTC-kampioenschap in Duitsland. Ik was de jongste rijder in het veld en had vanaf het begin hoge verwachtingen met mijn team. De KTM, waar ik dit jaar in reed, staat bekend als de meest uitdagende GT-auto met veel potentie als je er het maximale uit haalt. Dit seizoen was vooral bedoeld om comfortabel te worden met de auto en zoveel mogelijk te leren. Door het hele jaar heb ik elke wedstrijd stappen gemaakt, vooral in mijn rijstijl in de auto. Ik ben als coureur veel gegroeid en kan KTM en mijn team daarvoor bedanken.

 

Debuutrace

In de eerste wedstrijd op Oschersleben stond ik meteen aan de voorkant van het veld met een derde startplaats voor de endurance race en een tweede startplaats voor de sprintrace. In de endurance race volgde ik in de laatste tien minuten de nummer één en twee, totdat er een onderdeel in de achterwiel ophanging onverwachts afbrak. Hierdoor kwam een mooie plek op het podium in mijn debuutrace er helaas niet van. Met het hele team teleurgesteld door de tegenslag op zaterdag probeerden we ons te focussen op de sprintrace van zondag.

Hierin bewees ik weer de snelheid die ik het hele weekend had met een achtervolging voor de eerste plek die de hele race lang duurde. Omdat het mijn eerste wedstrijd in de GT4 was, maakte ik nog kleine foutjes, waardoor ik de leiding niet kon overnemen en uiteindelijk tweede werd. Ik was evengoed blij met het resultaat en het maakte me duidelijk dat ik kon vechten voor betere resultaten als ik meer ervaring zou opdoen.

 

Download onze gratis app!

Benieuwd naar het hele artikel van autocoureur Rick Bouthoorn? Download nu de SportsLink-app in de App Store of Google Play Store.