benito maij sportslink

SportsLink versterkt zich met oud-Olympisch judocoach Benito Maij

HOORN – SportsLink maakt met trots bekend dat het zich heeft versterkt met oud-Olympisch judocoach Benito Maij. In de rol van Director of Sports wordt de Zaandammer het gezicht van de organisatie naar de buitenwereld. Daarnaast zorgt hij voor verbinding tussen de experts en sporters op het platform, zoekt hij naar interessante partijen om aan het merk te koppelen en is hij host van de nieuwe SportsLink-podcastserie ‘Van het HOOFD naar het HART’.

Na zijn eigen judocarrière, waarin hij onder meer Europees juniorenkampioen werd, begon Maij vijftien jaar geleden als talentcoach bij de judobond. Hij stond vervolgens van 2016 tot en met 2021 als Olympisch coach langs de judomat. In die periode wist de nationale ploeg meerdere mondiale successen te behalen.

‘Wil het Nederlandse sportklimaat professionaliseren’

Nu begint Maij aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Over zijn rol bij SportsLink vertelt hij: “Ik zie het als de volgende stap maken in mijn carrière, een verlengstuk van mijn tijd in de topsportwereld. Allereerst wil ik via SportsLink mijn persoonlijke ervaringen en netwerk delen met sporters, experts en coaches om zo het Nederlandse sportklimaat te professionaliseren. Daarnaast wil ik met het online platform voor deze partijen een mogelijkheid creëren om met elkaar in verbinding te komen en er zo voor te zorgen dat we in de sportwereld groter gaan denken en meer buiten de gebaande paden durven te lopen. Ik kijk enorm uit naar mijn nieuwe uitdaging en heb er alle vertrouwen in dat we met dit team iets unieks neerzetten.”

Ideale boegbeeld

Stefan Kraft van Ermel, oprichter van SportsLink en eigenaar van sportmarketingbureau Comeback sports, laat weten tal van mogelijkheden te zien: “Naast het feit dat ik hem een fijn, enthousiast en energiek persoon vind, is Benito voor mij het ideale boegbeeld voor SportsLink. Enerzijds is hij de initiatiefnemer van het concept. Anderzijds staat hij met beide benen in de sportwereld. Daardoor is Benito de ideale verbinding van sporters naar experts en weer van sporters en experts naar de bedrijven toe. Voor mij is hij de spin in het web.”

SportsLink doorontwikkeling

SportsLink is dé kennisgedreven sportcommunity (applicatie) waar sporters, experts en bedrijven met elkaar in verbinding worden gebracht om ervaringen en kennis te delen. 2022 wordt een bijzonder jaar voor SportsLink. In samenwerking met Celapp Media is de organisatie in januari gestart met een grootschalige doorontwikkeling van het platform. Lees er hier meer over! 

Are you ready to enter your next level? Download dan de Sportslink-app, meld je aan en join de sportcommunity!