header ondernemen en topsport

Wat ondernemers kunnen leren van topsporters

Expert op SportsLink – Dempsey Tamara

De zin ‘ondernemen is als topsport’ is niet volledig. Zoals niet elke sporter een topsporter is, is niet elke ondernemer een topondernemer. Er zijn sporters die hun hele leven niks winnen en toch door gaan. Zo zijn er ook ondernemers die de stempel ‘ondernemer’ dragen, maar hun hele leven niks winnen en toch doorgaan. Wat ondernemers kunnen leren van topsporters: definieer wat winnen is.

Er zijn veel ondernemers die niet duidelijk hebben wat het einddoel is. Ze doen hun best, en kijken aan het einde van het jaar wel wat ze verdiend hebben. Voor topsporters is dit anders, die bepalen vanaf het begin (of dat nu het seizoen of hun carrière is), wat winnen precies betekent. Topsporters hebben hun eindpunt heel duidelijk. Ze weten waar ze willen staan aan het einde van het seizoen en leven, trainen, eten volgens schema’s om uiteindelijk tot het gewenste resultaat te komen. Ze hebben een plan.

Duidelijke targets

Een sporter die aan het begin van het seizoen als hoofddoel heeft dat het vooral leuk moet zijn, gaat in de meeste gevallen niet winnen (er zullen altijd uitzonderingen zijn). Topsporters werken met duidelijke targets en als ze die niet halen is dat feedback. Feedback op dat wat ze tot nu toe gedaan hebben niet genoeg is om te winnen. Als er eerlijk naar het resultaat gekeken kan worden is het duidelijk waar er correcties te maken zijn en kan er een plan worden opgesteld voor het volgende seizoen.

Ondernemers die niet werken met targets weten nooit of wat ze doen genoeg is. Er is geen definitie van winnen. Ze weten niet of het nodig is om correcties te maken, want ze weten nooit of ze aan het winnen of verliezen zijn.

Kom in actie:

Iets weten zonder er ook maar iets mee te doen, maakt je alleen maar zwakker. Meer informatie gaat je niet helpen om wat je al weet te gaan doen. Ben jij een ondernemer of sporter zonder targets, stel jezelf dan de volgende vragen om te bepalen wat winnen voor jou betekent:

1. Wat is de omzet die je gaat creëren het komende jaar?

2. Verdeel de omzet in tussen targets (kwartaal/maand/week).

3. Houd je progressie bij en stuur bij waar nodig.

Omdat topondernemen gelijk is aan topsport valt er voor topsporters ook een hoop te leren van topondernemers. Het grote verschil tussen topondernemers en topsporters is dat veel topsporters blut zijn. De investering in presteren op het hoogste niveau vergt heel veel tijd, geld en energie en het is begrijpelijk dat er daardoor vaak wat minder tijd is voor het genereren van een goed inkomen.

Bijzaak

Wat topsporters kunnen leren van topondernemers: inkomen is belangrijk. Veel topsporters die ik ken zijn zo gefocust op hun sport, dat al het andere bijzaak is. Ik stond op het WK CrossFit, woonde op een flatje drie hoog achter en kwam rond van een paar 100 euro per maand. Ook tijdens mijn tijd in het CTO leefde ik van een minimaal inkomen.

Welvaart is Paretto verdeelt, onder topsporters zal het niet veel anders zijn. 90% zal bijna blut zijn, 9,9% kan goed rondkomen en 0,1% is rijk. Fit zijn is tijdelijk, het hoogtepunt van roem is tijdelijk en als je na je sportcarrière geen manier hebt om geld te verdienen is de kans groot dat je na je sportcarrière nog steeds blut bent, alleen minder bekend. En er zijn als topsporter genoeg manieren om geld te verdienen. Het is makkelijk om te zeggen dat je te druk bent om te werken, maar ook dan zijn er genoeg manieren om te verdienen aan wie je bent en wat je doet, je moet alleen het lef hebben om de uren die je vrij hebt om te werken ook echt goed te laten betalen. Of tijd investeren in het ontwikkelen van vaardigheden voor na je sportcarrière.

Er is een groot verschil tussen kennis en een vaardigheid. De meesten van ons hebben wel kennis over wat voetbal is, maar missen de vaardigheid om het spelletje te spelen op het hoogste niveau. Nu hoor ik je misschien denken: “ik ben volledig gecommitteerd aan mijn sport en ik laat niks mij afleiden”. Dat is prima, maar als je echt eerlijk bent, is dan de reden dat je niet werkt omdat je het echt te druk hebt? Of omdat het ook wel lekker is om alleen te sporten en verder aan niks anders te denken?

Kom in actie:

Iets weten zonder er ook maar iets mee te doen, maakt je alleen maar zwakker. Meer informatie gaat je niet helpen om wat je al weet te gaan doen.

1. Meld je aan bij Sportslink, een zeer effectieve manier om in aanraking te komen met het bedrijfsleven.

2. Meld je aan bij lokale netwerkverenigingen, begin nu alvast met het opbouwen van een netwerk in het bedrijfsleven. Als mensen je vragen waarom je hier bent, zeg dan dat je alvast op zoek bent naar connecties voor na je sportcarrière (nu ben je misschien nog relevant, over een aantal jaar niet meer).

3. Investeer tijd in het ontwikkelen van een skill waarvoor mensen je willen betalen (als je geen idee hebt wat, kies dan voor sales, dat is altijd relevant).

4. Train je andere mensen? Maak dit dan zeer exclusief (1 op 1, of 1 op 2) tegen een hoge prijs (voorbij 100 euro per uur). Je hebt maar zoveel uur in de week beschikbaar, besteed die uren alleen aan mensen die jouw tijd op waarde schatten. Je krijgt waarvoor je bereidt bent te onderhandelen, niet wat je waard bent.

Kan je hier hulp bij gebruiken? Neem contact op met Dempsey via: info@thrive-academy.nl 

Translate »